У Харкові пройдуть парад і виставка трамваїв

Харків’ян запрошують відзначити 115-річчя харківського трамвая. Парад і виставка трамваїв пройдуть в Харкові у неділю, 25 липня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Колона трамваїв на чолі з найновішим на сьогоднішній день низькопідлоговим вагоном Т3-ВПНП рівно о 11:00 відправиться від Сергіївської площі. Також в колоні будуть представлені єдиний в місті з двома дверима вагон Т3, два вагони Т6 різних модифікацій і ретро-вагон МТВ-82.

Стати пасажирами трамваїв, які беруть участь у параді, зможуть всі бажаючі. Для цього необхідно прийти на місце старту (зупинка «Сергіївська площа») о 10:45 і зайняти місця в вагонах.

Під час параду вагони пройдуть повз Південного вокзалу і Держпрому до парку імені Горького. Біля Держпрому передбачена коротка зупинка, на якій можна буде перейти в інший вагон і продовжити поїздку в ньому.

Після розвороту вагонів біля парку імені Горького колона трамваїв повернеться на пр. Незалежності до Держпрому, де з 12:30 розпочнеться виставка трамваїв.

До експозиції приєднаються ретро-вагон серії «Х», а також трамвайна спецтехніка, яка не перевозить пасажирів, проте вкрай необхідна для роботи трамваїв.

На виставці крім вагонів будуть представлені історичні та сучасні фотографії харківських трамваїв, а також інформація про роботу підприємств електротранспорту.

Захід приурочено до 115-річчя від дня відкриття в Харкові першої лінії електричного трамвая, яка проходила від Балашівського переїзду вулицями Петинською, Зміївською, Нетеченською, Подільським мостом, а також Подільським і Костюринським провулками до Павлівської площі.

Як повідомляв Харків Times, на початку липня ретро-вагон МТВ-82 зробив кілька рейсів по маршруту № 12 на честь 115-річчя харківського трамвая.

Європейський інвестиційний банк планує виділити Харкову 75 млн євро на покупку нових трамваїв.