У Харкові посилять контроль за дотриманням масочного режиму

Міська влада розпорядилися посилити нагляд за дотриманням карантинних заходів у громадському транспорті та інших місцях скупчення людей. Жителям і гостям міста наполегливо рекомендують носити захисні маски та дотримуватися інших санітарних правил.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як зазначається у відповідному розпорядженні, за останні кілька днів у Харкові збільшилася кількість захворювань на COVID-19.

У зв’язку з цим з метою мінімізації поширення коронавірусної хвороби в місті посилено контроль за обов’язковим дотриманням масочного режиму в громадських місцях. Так, харків’янам наполегливо рекомендують носити маски та дотримуватися соціальної дистанції в торгово-розважальних центрах, на ринках, у закладах громадського харчування, на підприємствах побутового обслуговування, в громадському транспорті тощо. У разі недотримання вимог до порушників застосовуватимуться адміністративні заходи.

Зокрема, буде посилено контроль за дотриманням масочного режиму в метрополітені, міському електротранспорті, на об’єктах транспортної інфраструктури.

Контролюватимуть дотримання протиепідемічних заходів (використання респіраторів або захисних масок) і на підприємствах побутового обслуговування, торгівлі та громадського харчування.

Стежити за дотриманням цих вимог і в разі виявлення порушень вживати відповідних заходів будуть співробітники поліції.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 липня виявили 149 117 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 67 — за минулу добу. В країні та регіоні намітилось нове зростання захворюваності. Поки повільне.