Харківський художник Роман Мінін отримає премію Рєпіна за Transmonumentalism

Фото: abramovych.art

Журі конкурсу на здобуття премії імені Рєпіна визначилося з іменами переможців. Ними стали Володимир Одрехівський, Олексій Коваль і Роман Мінін.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Під час обговорення, яке пройшло в будівлі Харківського художнього музею, журі визначило переможців у нинішніх номінаціях «Скульптура», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Монументальне мистецтво».

У номінації «Скульптура» переможцем став Володимир Одрехівський, Народний художник України, ректор Львівської національної академії мистецтв. Премії він удостоєний за серію скульптур.

У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» переміг живописець та емальєр з Києва Олексій Коваль, за цикл «Мова емалі».

У номінації «Монументальне мистецтво» преміюють знаменитого харківського художника-монументаліста донецького походження Романа Мініна, за проект Transmonumentalism.

Довідка. Державну премію імені Іллі Юхимовича Рєпіна в галузі образотворчого мистецтва в Україні вручають з 1966 року. За цей час її лауреатами стали 235 художників і майстрів.

Премія присуджується за трьома номінаціями почерговою циклічністю протягом двох років: перший рік циклу — у номінаціях «Живопис», «Графіка», «Мистецтвознавство», другий рік циклу — «Скульптура», «Монументальне мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» .

Грошова винагорода лауреата премії з 2018 року складає 35 тис. грн.

Як повідомляв Харків Times, минулого року лауреатами премії імені І. Ю. Рєпіна стали Михайло Гуйда (живопис), Владислав Христенко (графіка) та Олег Коваль (мистецтвознавство).