Всеукраїнський мотопробіг єдності пройде через Харків

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Стартувавши 19 липня в Ужгороді, V Всеукраїнський мотопробіг єдності до вихідних добереться до Харкова. Передбачається, що байкери проїдуть центральними вулицями міста та зупиняться на площі Свободи, де з цієї нагоди пройде концерт. Вранці в понеділок колона рушить далі на південний схід області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на організаторів заходу.

Близько 300 мотоциклістів проїдуть центральними вулицями міста. Увечері 25 липня колона почне рух з вул. Полтавський Шлях і далі слідуватиме за таким маршрутом: пл. Сергіївська – пл. Павлівська – пл. Конституції – вул. Сумська – пл. Свободи.

На кінцевому пункті відбудеться святковий концерт, який розпочнеться о 19:00.

«Щороку мотопробіг єдності зростає у своїх масштабах, збільшується кількість міст, однодумців та учасників. Цей рік не стане винятком, тим більше, що пробіг ювілейний. Місія і цілі заходу залишаються незмінними — об’єднати, згуртувати, перезнайомити мотоциклістів, патріотів своєї країни», — розповіли організатори.

Протягом усього мотопробігу учасники везуть з собою прапор України, який мотообщіни передають один одному на кордонах регіонів. Крім того, проїжджаючи свою область і місто, мотоциклісти під час супроводження колони використовують прапори цих міст або регіонів. На центральних площах міст робляться короткочасні зупинки, під час яких всі бажаючі можуть привітати байкерів і поспілкуватися з ними.

З Харкова мотоциклісти вирушать 26 липня о 10:00 до Куп’янська та Ізюму за наступним маршрутом: пл. Свободи – Білгородське шосе – Білгородське шосе до розв’язки з Окружною дорогою.

Мотопробіг стартував 19 липня в Ужгороді. Його маршрут пролягає через 57 населених пунктів. Фінішувати мотоциклісти планують 1 серпня в Запорізькій області на острові Хортиця.

Як повідомляв Харків Times, піт-стоп спецділянки ралі «Дніпро-Харків» в рамках ралі «Марафон дружби і миру — Україна в ралі Монте-Карло» пройшов 19 червня в Харкові біля будівлі Держпрому.