У Харкові оштрафували водія, який збив собаку

Фото: funart.pro

Дзержинський районний суд м. Харкова визнав винним водія автомобіля Skoda Octavia в скоєнні ДТП, в якому постраждала собака, і призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду від 19 липня цього року.

В результаті аварії, яка сталася 4 червня цього року на вулиці Асхарова, у собаки породи такса була зламана права задня лапа. Водій, який збив таксу, поїхав з місця події

Під час судового розгляду чоловік пояснив, що собака раптово вискочила на дорогу, і він не встиг загальмувати. Він вирішив, що тварина в результаті ДТП не постраждала, оскільки після зіткнення такса побігла далі.

На суді чоловік визнав свою провину і заявив, що розкаюється.

Суд визнав його винним у скоєнні правопорушень, відповідальність за які передбачена ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажів чи іншого майна) і 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП).

Суд засудив водія до штрафів в розмірі 850 грн і 3400 грн. І звільнив від сплати штрафу на 850 грн, що передбачено законодавством України. Якщо порушнику призначають кілька штрафів, то суд залишає стягнення, встановлене за більш серйозне правопорушення.

Таким чином, водій, протягом двох тижнів після винесення судового рішення повинен буде сплатити на користь держави 3 400 грн. Крім цього він повинен буде заплатити 454 грн судового збору.

Як повідомляв Харків Times, Фрунзенський районний суд Харкова визнав 41-річного жителя Немишлянського району міста винним в тому, що він забив ногами собаку на очах у її літньої господині.