Смертельна ДТП на трасі Куп’янськ-Кругляківка: винуватцю винесли вирок

Фото: kh.dsns.gov.ua

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 30-річного чоловіка у скоєнні смертельного ДТП і виніс йому вирок.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Аварія, в якій загинула подружня пара, сталася 9 березня 2021 року. Обвинувачений після гучного святкування на прохання свого знайомого погодився підвезти його до села Глушківка. Він сів за кермо Renault Megane в стані алкогольного сп’яніння. За даними слідства, обвинувачений їхав з перевищенням швидкості, дозволеної в межах населеного пункту.

На трасі Куп’янськ – Кругляківка виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем ЗАЗ. В результаті зіткнення загинули чоловік і дружина – водій і пасажирка автомобіля ЗАЗ.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину у скоєному злочині і розкаявся. Суд визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі двох людей (ч. 3 ст. 286 КК України). Винуватцю смертельної аварії призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Рішення суду не вступило в законну силу, тому що ще триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 9 березня, приблизно о 5:00 при виїзді з села Колесниківка Куп’янського району зіткнулися ЗАЗ-1102 «Таврія» і Renault Megane. Рятувальники дістали з понівечених авто потерпілого водія Renault і тіла загиблих в результаті зіткнення водія і пасажирки ЗАЗ.