Харків’яни понад 16 годин не можуть вилетіти з Грузії (оновлено)

Фото: strana.ua

У міжнародному аеропорту Харкова в черговий раз перенесли час прильоту пасажирського літака з Батумі. Лайнер, який повинен був приземлитися в Харкові о 22:35 21 липня затримується майже на 17 годин.

Про це Харків Times дізнався з інформації онлайн-табло аеропорту Харків.

Зараз вказано час прильоту о 15:50. Ще три години тому на табло значилося, літак компанії SkyUp Airlines з Батумі прибуде до Харкова о 12:10. Потім час прибуття змінився на 15:10, після чого терміни прильоту знову відермінували.

Запланований на 21:05 21 липня виліт відкладали три рази. Спочатку пасажирам, що прийшли на реєстрацію, повідомили, що виліт переноситься на 9:30 22 липня, пише Суспільне.

За словами пасажирки Олександри Буракової, близько години ночі людям видали нові посадочні талони і повідомили про несправність літака.

“Співробітниця аеропорту повідомила, що за нами прилетить новий борт з Києва, що той літак має бути найновішим у компанії. Вона запевнила, що літак вилетить близько шостої години ранку”, — каже харків’янка.

За її словами, у готелі пасажирів розмістили на кілька годин тільки після скарг.

“Близько четвертої ранку, коли ми побачили, що на табло Харківського аеропорту знову змінився час прибуття нашого рейсу, почався невеликий “бунт”, знову вимагали відвести нас до готелю. Поспали ми три години. За весь час з дев’ятої вечора нас годували лише один раз гамбургером”, — розповіла Олександра.

За її словами, другий літак за пасажирами не прилетів, до Харкова вони будуть летіти тим, яким повинні летіти вчора, 21 липня.

“Серед пасажирів багато дітей з мамами, які спали в аеропорту на залізних кріслах. Спеціальної їжі для малюків теж не надали”, – розповіла пасажирка.

Приблизно о 10-ій ранку пасажирів все-таки завели в літак, де вони просиділи годину, після чого повернулися назад, в термінал аеропорту Батумі. Приблизно о першій годині дня ситуація повторилася, повідомляють в харківських пабліках.

Оновлено:

Близько 14:30 за київським часом літак вилетів з Батумі. Згідно оновлених даних онлайн-табло аеропорту Харків його прибуття очікується о 16:05.

Як повідомляв ХарківTimes, 182 туристи другий день не можуть вилетіти з Барселони до Харкова.

У Державіаслужбі заявили, що будуть штрафувати авіаперевізників, які не виконують вимоги, встановлені правилами щодо необхідного обслуговування пасажирів у разі затримки чи скасування рейсу.