Тепломережі на Журавлівці обіцяють замінити до вересня

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» проводить заміну близько 700 м магістрального трубопроводу в Київському районі. Закінчити ремонт планують до кінця серпня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на представників підприємства.

Роботи йдуть в районі вул. Матюшенка, 3-11. Ця тепломагістраль, а також підкачувальна насосна станція на пров. Великому Данилівському, 27 були побудовані для того, щоб розвантажити Салтівську котельню та забезпечити теплом і гарячою водою мешканців 519 та 522 мікрорайонів, а також Північної Салтівки.

Трубопровід експлуатується з 1984 року і за цей час повністю вичерпав свій ресурс.

«Трубопровід знаходився в аварійному стані, створював небезпеку для жителів і транспорту, загрозу припинення теплопостачання споживачів. Тільки за останні три роки на тепломагістралі було виявлено понад 10 дефектів. Тому було прийнято рішення повністю замінити ділянку трубопроводу», — відзначили у Київській філії КП «ХТМ», яка виконує заміну.

В даний час проводяться земляні роботи, демонтаж старого трубопроводу. Близько 100 м ділянки вже замінили. Закінчення реконструкції заплановано на кінець серпня.

В цілому в рамках підготовки міста до нового опалювального сезону в Київському районі заплановано замінити близько 2,7 км магістральних і 848 м внутрішньоквартальних теплових мереж. Крім того, запланована реконструкція 8,6 км мереж опалення та гарячого водопостачання в селищах Жуковського і Комунарі. Понад 4 км трубопроводу вже замінили.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі вироблятимуть електрику.

До кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла. А всього в місті замінять близько 100 км мереж.

Котельню заводу «Хартрон», на якій зараз проводиться комплексна реконструкція, планують запустити до кінця серпня.