На очисних спорудах в Малинівці обладнають триступеневу систему очистки стоків (фото)

Фото: ХОГА

Реконструкція очисних споруд в Малинівці виконана на 65%. Планується, що після її завершення очищення стоків тут буде досягати 100%.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Реконструкція передбачає облаштування триступеневої очистки. На об’єкті застосовується європейська технологія, яка допоможе очищати стоки майже на 100%. Крім цього, стоки після очистки будуть проходити мікрофільтри і тільки потім скидатися в природні водойми.

«Ці каналізаційні очисні споруди розраховані на обробку 1500 метрів кубічних на добу – це при повному навантаженні. Мінімальне завантаження може бути 750 метрів кубічних на добу для очищення каналізаційних стоків як промислових, так і господарсько-побутових, які приходять від населення. Можливість цих споруд – обслуговувати від 7 до 12 тисяч місцевого населення, а також індустріальний парк, який сьогодні працює в ТГ Малинівка », – зазначив виконроб Іван Соломаха.

За словами Івана Соломахи, кожен день на об’єкті працюють 20 фахівців.

Станом 20 липня на об’єкті зроблено залізобетонні конструкції, проведена гідроізоляція, виконано каркас робочої будівлі.

Зараз на будівництві закінчують виробництво вторинних відстійників, після цього буде влаштована система аерації.

«Також сьогодні збирають сталеві конструкції, щоб ми могли повністю підігнати їх, розібрати і зробити цинкування. Повністю замовлені сендвіч-панелі. На території сьогодні сендвіч-панелей немає, вони зберігаються у виробника, тому що необхідно повністю завершити сталеву конструкцію для виробничої будівлі. Також її пофарбувати, а тільки потім зробити монтаж і бетонування споруди», – прокоментував виконроб», – прокоментував виконроб.

Незабаром на об’єкт привезуть трубопроводи, які необхідно укласти від заводів індустріального парку, а також зробити перемикання подачі стоків від Малинівки.

Як повідомляв Харків Times, в цьому році на реконструкцію очисних споруд в Малинівці виділено понад 50 млн гривень. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить майже 81 млн гривень.

Коли всі роботи будуть закінчені, підприємство зможе обслуговувати не тільки саму Малинівку і п’ять її заводів, а й сусідні селища.