Керівник ХНУПС потрапив під слідство за розтрату 66 тисяч грн

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил

52-річний полковник, який тимчасово виконував обов’язки керівника вищого військового навчального закладу Повітряних Сил Збройних Сил України міста Харкова, став фігурантом кримінального првадження за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень прес-служби Нацполіціі області та Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері ОС.

За даними слідства, між вузом та приватним підприємцем з Харкова були укладені договори підряду з поточного ремонту освітлення смуги перешкод і сектора для метання гранат. У 2020 році під час виконання робіт керівник військового вишу допустив розтрату бюджетних коштів на загальну суму 66 тис. грн. та службове підроблення.

20 липня цього року полковнику повідомили про підозру ч. 2, ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Санкція ч. 3 ст. 191 КК передбачає кілька видів покарань. Це може бути обмеження свободи на термін від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також суд може призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу і про відсторонення підозрюваного від посади.

Як повідомляв Харків Times, в одному з військових вишів Харкова отримане обмундирування продавали через Інтернет.

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил