У Харкові водієві, який збив дорожнього робітника, дали два роки

Фото: hk.npu.gov.ua

34-річного харків’янина, який п’яним сів за кермо та врізався в групу дорожніх робочих, засудили до двох років обмеження волі. На такий самий термін йому заборонили керувати автомобілем.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Фрунзенський районний суд Харкова визнав 34-річного чоловіка винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286 КК), і призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки.

ДТП трапилася 14 вересня 2020 року. Чоловік на несправному мікроавтобусі їхав по проспекту Льва Ландау разом зі своєю матір’ю. При цьому він був нетверезий і перевищив швидкість.

На дорозі були розставлені знаки, які заздалегідь попереджали про проведення ремонтних робіт. Але водій не звернув на них увагу та не знизив швидкість. У підсумку, не впоравшись з керуванням, він врізався в групу робітників. Один з них отримав легкі садна, інший постраждав сильніше.

Вийшовши зі свого мікроавтобусу, водій пішов до найближчого кіоску, де продовжив пити горілку на самоті. У такий спосіб він намагався приховати, що був п’яний в момент ДТП.

Чоловік повністю заперечував, що скоїв наїзд на ремонтника в стані алкогольного сп’яніння і наполягав, що випив тільки після аварії, через стрес. Однак досудове розслідування встановило істину.

В результаті водій повністю визнав свою провину і розкаявся.

З огляду на всі обставини, суд призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Рішення законної сили не набрало, триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, нетверезість водія в момент ДТП була видна неозброєним поглядом, постраждалі робітники були одягнені в яскраво-помаранчеві жилети, а місце робіт було обгороджено.