СБУ затримала в Харкові депутата, який приймав “конституцію ЛНР” (фото)

Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ затримала луганчанина, який встиг попрацювати в так званих органах державної влади невизнаних республік “ЛНР” і “ДНР”, а після переїхав до Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства, затриманий в 2014 році брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово непідконтрольною української влади території Луганської області та причетний до прийняття фейкової «конституції ЛНР». Також він був «депутатом» так званих «Народної ради» та «парламенту Спілки народних республік Л/ДНР».

Під час обшуку у чоловіка виявили «паспорт громадянина ЛНР», а також «реєстраційні документи» цього псевдодержавного утворення. Крім цього у затриманого був закордонний паспорт громадянина України, банківські картки і навіть Е-ticket. З чого можна припустити, що в Харкові затриманий проживав досить тривалий час.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникові про підозру за ч. 1 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала бойовика «ДНР», який приїхав до родичів у Харківську область.

СБУ затримала в передмісті Харкова бойовика «ЛНР», який звільнився з російської в’язниці.