У харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції (карта)

Фото: slk.kh.ua

Медики не радять заходити в воду на 10 пляжах в Харківській області. Результати проб води, оприлюднені 19 липня, показали наявність в цих водоймах різних вірусів, здатних викликати інфекційні захворювання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Найбруднішою виявилася вода в річці Уди в смт Золочів. За результатами вірусологічних досліджень, в воді з річки Уди в смт Золочів були виявлені антигени ротавірусів і антигени вірусів гепатиту А.

Крім цього, антигени ротавірусів були виявлені у воді в межах зони купання Петренківського водосховища в м.Харкові, «Копань» в м. Богодухові. На думку медиків, слід заборонити купатися в цих водоймах.

У Харкові не рекомендується купатися на Олексіївці, Безлюдівці, Журавлівці, в Удянському гідропарку та Петренківському водосховищі А також на річці Берестовий в місті Краснограді і на ставці пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка. В межах акваторій цих пляжів виявлено наднормативний вміст лактопозитивних кишкових паличок.

У той же час медики визнали безпечною для купання річку Берестова. Раніше в воді біля пляжів в смт. Зачепилівка і в м. Красноград було виявлено збудник ротавірусної інфекції.

Як повідомляв Харків Times, семирічна дівчинка потонула в технічному водоймищі цукрового заводу.