Прокуратура вимагає через суд скасувати договір ХОДА на ремонт лікарні в Куп’янську

Фото: Фокус

Департамент Харківської обласної державної адміністрації з порушенням провів торги і уклав договір на проведення капітального ремонту в лікарні м. Куп’янська. До такого висновку прийшли в Куп’янської окружній прокуратурі і вимагають через суд скасувати договір.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Правоохоронці виявили сумнівний тендер під час моніторингу системи РroZorro.

Встановлено, що укладення договору відбулося з порушенням вимог законодавства. Так, департамент ХОДА, тобто замовник, з формальних підстав відхилив більш вигідну цінову пропозицію одного з учасників тендеру і уклав договір з ТОВ, пропозиція якого не відповідала умовам тендеру. Зокрема, представник ТОВ не надав документи, що підтверджують, що у підприємства є техніка, необхідна для проведення ремонтних робіт, і персонал відповідної кваліфікації.

Спочатку був укладений договір на закупівлю з капітального ремонту лікарні, розташованої в м. Куп’янськ на на суму 17,6 млн грн.

“У ході виконання робіт сторони невмотивовано уклали додаткову угоду та зменшили суму договору до 9,2 млн грн. Після направлення листів окружною прокуратурою щодо виявлених порушень сторони уклали ще одну додаткову угоду та зменшили суму договору ще на 3 млн грн — до 6,2 млн грн.”, – розповіли в прокуратурі.

На даний момент суд прийняв позов до розгляду.

Як повідомляв Харків Times, директор фірми піде під суд за фейковий ремонт електромереж на 1 млн грн.