Війна в Україні: 13 порушень режиму припинення вогню, двоє поранених

За минулу добу, 17 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Поблизу Чермалика противник обстрілював наші позиції зі стрілецької зброї.

В районі Водяного на Приазов’ї окупанти тричі вели вогонь з гармат БМП-1, мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу Широкиного та Павлополя російські найманці відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру.

У бік Старогнатівки збройні формування Російської-Федерації били з артилерії калібру 122 мм.

В районі селища Піски ворог тричі обстрілював позиції ВС з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

А неподалік від Новозванівки російські окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військових зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Один з поранених — у стані середньої тяжкості, інший — у задовільному.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, на півночі Луганської області був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10».

Станом на 7:00 18 липня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу селища Піски противник відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

З початку доби бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень з боку окупантів Українська сторона СЦКК повідомила СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Як повідомляв Харків Times, 16 липня в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню, а в ніч на 17 липня — п’ять.