Війна в Україні: вісім порушень режиму припинення вогню, п’ятеро українських бійців отримали поранення

За минулу добу, 15 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік від Причепилівки збройні формування Російської Федерації вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Новоолександрівки ворог застосовував протитанкові ракетні комплекси.

У районі населеного пункту Нью-Йорк окупанти двічі відкривали вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120-го і 82-го калібрів.

Біля Широкиного окупанти обстрілювали наші позиції з мінометів 120-го калібру.

Неподалік від Піщаного збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі стрілецької зброї.

В районі Мар’їнки противник застосовував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військових отримали поранення, двоє — бойове травмування. Всі вони перебувають у лікувальних закладах. Стан одного захисника — важкий, інших — задовільний.

На обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, використавши встановлений координаційний механізм.

Станом на 7:00 16 липня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню: проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування у Луганській області.

Як повідомляв Харків Times 14 липня збройні формування Російської Федерації 13 раз порушили режим припинення вогню. Двоє воїнів поранені.