Суд відправив у СІЗО підозрюваного в згвалтуванні 79-річної жінки

Фото: hk.npu.gov.ua

Московський райсуд Харкова відправив у СІЗО 24-річного підозрюваного у згвалтуванні 79-річної жінки, який тиждень переховувався від слідства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування встановило, що 7 липня підозрюваний в поле поблизу села Бобрівка зустрів жінку похилого віку і пішов за нею. Він переслідував жінку до тих пір, поки вони не зникли з поля зору можливих очевидців.

“Перебуваючи за спиною потерпілої,  чоловік наніс удар відкритою долонею в область щелепи, повалив бабцю на землю та зґвалтував її неприроднім способом.”, – розповіли в прокуратурі.

Також встановлено, що підозрюваний вже притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство і грабіж, а в 2020 році був засуджений за нанесення легких тілесних ушкоджень. Крім того, чоловік зловживає наркотиками.

Проводиться розслідування за ч. 1 ст. 152 (згвалтування). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, за допомогою до громадян, щоб знайти насильника, поліція звернулася 9 липня.

15 липня негідника, що зґвалтував 79-річну жінку, затримали в селищі Липці.