Прокуратура розслідує незаконний видобуток вугілля в Ізюмському районі (фото і відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

Біля села Петрівське Ізюмського району Харківської області правоохоронці виявили ділянку, на якому без документів на право користування землею, здійснювався видобуток кам’яного вугілля. На нелегальній шахті працювало приблизно півтора десятка чоловік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

15 липня правоохоронці провели огляд зазначеної місцевості і взяли зразки грунту, вугілля і води. Також було вилучено чорнову документацію і журнали обліку.

Після отримання результатів експертиз буде встановлено суму збитків, завданих державі незаконним видобутком корисних копалин.

“Крім того, встановлено, що незважаючи на те, що на території підприємства проводилась активна робота, пов’язана з підвищеною небезпекою, у період з 2019 по 2020 рік на ньому була працевлаштована лише одна особа, а з 2020 року працевлаштованих осіб взагалі не значиться. Отже, підприємство здійснює діяльність з порушенням правил безпеки, що створює загрозу життю людей.”, – розповіли в прокуратурі.

Проводиться розслідування в кримінальному провадженні за двома статтями КК: ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр), ч. 1 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах).

Слідчі встановлюють всі обставини і людей, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці Харківської області прикрили діяльність ще одного кар’єру, де незаконно добували пісок. Примітне, що про цей кар’єр стало відомо в ході розслідування діяльності тих самих фігурантів на території, що належить Харківському аграрному університету ім. В. В. Докучаєва.

У Дергачах робили цеглу з незаконно видобутої глини.

У Валках приватна фірма добувала глину на сільгоспугіддях.