Харківські школярі стали срібними призерами Міжнародного турніру фізиків

Фото: city.kharkov.ua

Збірна команда Харкова «Момент імпульсу» завоювала срібні медалі на ХХIV Міжнародному турнірі юних фізиків, який пройшов у Кутаїсі (Грузія).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Цього рок в турнірі взяли участь 15 команд з різних країн. Україну представляла збірна команда Харкова, багаторічний переможець міських та Всеукраїнських турнірів юних фізиків. До складу команди увійшли випускники Харківського ліцею № 161 «Імпульс» Ілля Хорошко та Дарина Гончар і учні 10 класу Єлизавета Кумечко та Іван Бортновський, а також випускник Харківського фізико-математичного ліцею №27 Ілля Шкірко.

Як розповіли в Департаменті освіти, збірна команда Харкова стає срібним призером Міжнародного турніру юних фізиків четвертий рік поспіль.

Команду готували заслужений учитель України, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Інституту радіофізики та електроніки імені О. Я. Усикова Захар Майзеліс і студент ХНУ імені В. Н. Каразіна, переможець Міжнародного студентського турніру 2021 Григорій Овчаренко.

Довідка. Міжнародний турнір юних фізиків (International Young Physicists’ Tournament – IYPT) вважається одним з найскладніших наукових конкурсів в світі. Турнір проходить щорічно, починаючи з 1988 року, в різних країнах. У ньому беруть участь школярі старших класів, змагаючись в умінні вирішувати складні дослідницькі проблеми і відстоювати свої рішення у наукових дискусіях. Всі етапи змагань IYPT проходять англійською мовою.

Як повідомляв Харків Times, у квітні харківські школярі перемогли на всеукраїнському марафоні з фізики.