Рада підтримала відставку глави МВС Авакова

15 липня Верховна Рада України прийняла відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Він був главою МВС більше 7 років.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції засідання парламенту.

“За” проголосував 291 нардеп.

На посту міністра внутрішніх справ Арсен Аваков пережив зміни декількох прем’єрів і працював при двох президентах – Порошенко та Зеленському.

Раніше під час конференції, присвяченій другому році на посаді президента, Володимир Зеленський заявив, що готовий розглянути відставку глави МВС в разі, якщо доведуть невинність нинішніх обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета, який загинув в 2016 році.

Наступником Арсена Авакова на посаді глави МВС може стати Денис Монастирський. Його кандидатуру під час засідання фракції “Слуга народу”, 13 липня, висунув президент Володимир Зеленський.

41-річний Денис Монастирський за освітою юрист. У 2006 році закінчив Інститут держави і права ім. Корецького НАН України.

Політична біографія Монастирського почалася в 2002 році, коли став помічником-консультантом народного депутата Віталія Олуйко від фракції “Народної партії”.

З 2014 року – помічник-консультант народного депутата Антона Геращенка від фракції “Народний фронт”.

До обрання народним депутатом (з 2015 по 2019 рік), працював експертом з питань реформування правоохоронної і судової системи Аналітичного центру “Український інститут майбутнього”. Директором цього напрямку в Центрі був Антон Геращенко.

Під час президентської кампанії Зеленського, був у складі “ЗеКоманди” в якості експерта в області реформування правоохоронних органів.

З вересня 2019 року – народний депутат Верховної Ради, обраний під №19 за списками “Слуги народу”. Остання на сьогодні ступінь політичної біографії Дениса Монастирського – голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, 13 липня стало відомо, що глава МВС Арсен Аваков написав заяву про відставку.