До Харкова з порушенням транспортування поставили майже 10 тисяч доз вакцини Pfizer

Фото: inform.zp.ua

У Харківську область поставили партію вакцини Comirnaty/Pfizer з порушенням холодового режиму транспортування. У двох контейнерах, де температура була вищою, ніж необхідно, знаходилося 9 360 доз.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах, пізніше інформацію про інцидент підтвердили в департаменті охорони здоров’я ХОДА.

Вакцина Pfizer повинна зберігатися і перевозитися при температурному режимі від -60 ° C до – 80 ° C. На відео, яке напередодні, 14 липня, було оприлюднено в соцмережах, видно, що в двох контейнерах, які правезли у Харков, температура піднялася до + 10 ° C.

Як повідомили в облздраві, контейнери з порушеним температурним режимом прибули в КП ХОР «Обласний аптечний склад» ще 30 червня.

“Отримання кожної партії, що надходить на склад фіксується на відео, яке потім направляється в ДП «Укрмедпостач». 1 липня 2021 року були направлені відповідні листи в ДП «Укрмедпостач» і в Міністерство охорони здоров’я України. Вакцини з виявленням порушення холодового ланцюга транспортування були переміщені в зону карантину і згодом повернуті в ДП «Укрмедпостач»”, – розповіли в департаменті охорони здоров’я.

У облздраві також запевнили, що зіпсований препарат не було поставлено на облік в Харківській області і не буде використовуватися для вакцинації.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 15 липня виявили 148 868 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 21 – за минулу добу.

З 10 липня в Харкові працюють п’ять центрів масової вакцинаціїТри центри працюють цілодобово, ще два додатково відкриваються у вихідні.