У Харківській області у 70 людей, що приїхали з Росії, виявили коронавірус

Фото: kharkivoda.gov.ua

З 2 липня в пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області працює мобільна лабораторія, в якій в’їжджають з РФ проходять тестування на коронавірус.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Тестування проводиться відповідно до розпорядження Кабміну. І поширюється на мандрівників з п’яти країн: Індії, Великобританії, Ірландії, РФ і Португалії, де зараз розповсюджується дельта-штам вірусу.

У період 3 2 по 13 липня до України з РФ в пункті пропуску “Гоптівка” в’їхали 28640 людей, 7471 з них встановили додаток «Дій вдома», розповів директор Департаменту цивільного захисту Харківської облдержадміністрації Іван Сокол.

«Протестовано 14052 особи, серед яких виявлено понад 70 позитивних результатів на коронавірус», – повідомив Іван Сокол.

Якщо COVID-19 було виявлено у громадянина України, то його або її бригада “швидкої допомоги” відвозить до інфекційної лікарні. Іноземців з позитивним тестом на коронавірус повертають назад до РФ.

Зараз на пункті пропуску «Гоптівка» обладнано три місця для проведення експрес-тестування. При необхідності кількість місць для проведення тестувань можуть збільшити. Також до роботи з особами, які перетинають кордон, планують залучати волонтерів проекту «STOP COVID-19. Харківська область”.

За словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, восени в Україні слід очікувати третю хвилю коронавірусної інфекції, в якій домінуючим буде штам “Дельта”. При найгіршому сценарії число хворих може бути на 30-40% вище, ніж восени 2020 року, повідомив 2 липня Кузін в ефірі програми “Сніданок з 1 + 1”.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 14 липня виявили 148 847 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 20 – за минулу добу.

З 10 липня в Харкові працюють п’ять центрів масової вакцинаціїТри центри працюють цілодобово, ще два додатково відкриваються у вихідні.