Кернесу присвоєно звання Почесного громадянина Харкова

Фото: city.kharkov.ua

14 липня, на VI сесії 8 скликання Харківської міської ради було прийнято рішення присвоїти звання «Почесний громадянин міста Харкова» екс-меру Геннадію Кернесу, який помер 16 грудня 2020 року у німецькій клініці “Шаріте”. Відповідне рішення підтримали 62 депутати.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов нагадав, Геннадій Кернес тричі обирався на пост Харківського міського голови, і за час його правління місто сильно змінилося.

«Геннадій Кернес тричі обирався міським головою. Під його керівництвом Харків розквіт. Багато що було зроблено ним особисто, його командою. Потрібно було б, щоб він за життя став Почесними громадянином міста, але якщо так сталося – наш святий обов’язок присвоїти йому це звання зараз», – заявив Ігор Терехов.

Вперше рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» приймається з поправкою «посмертно».

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.

Кернес займав посаду міського голови з 2010 року. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

24 лютого на третій сесії Харківської міської ради VIII скликання депутати підтримали рішення про дострокове припинення повноважень мера Харкова Геннадія Кернеса.

Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня.