Харків бажає прийняти на баланс водопровід «Укрзалізниці»

Фото: Харків Times

Харківська міська рада прийняла звернення до Антимонопольного комітету України з проханням перевірити обґрунтованість тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, встановлених AT «Укрзалізниця».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 14 липня, на сесії міської ради.

«Ми вкрай стурбовані ситуацією з тарифами, встановленими на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для жителів міста, які надає AT «Укрзалізниця». Споживачі зобов’язані оплачувати в цілому 46,872 грн за 1 куб. м, що є одним із найвищих тарифів в Україні, тоді як КП «Харківводоканал» надає такі послуги жителям міста за тарифом вдвічі меншим», — йдеться у зверненні.

Депутати звернули увагу керівництва АКУ на те, що тарифи «Укрзалізниці» єдині для всіх регіонів України та не враховують особливості господарської діяльності її регіональних філій. У зв’язку з цим Харківська міська рада просить перевірити обґрунтованість цих тарифів.

В іншому зверненні, на ім’я міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, міська влада просить переглянути тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, встановлені для харків’ян «Укрзалізницею», а також сприяти передачі мереж централізованого водопостачання та водовідведення, будівель і споруд, що забезпечують їх роботу, до комунальної власності Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові в рамках підготовки мереж до роботи в осінньо-зимовий період триває капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем. Станом на початок липня ремонтні роботи завершені в 100 багатоквартирних будинках з 300 запланованих.

Мешканці понад тисячі багатоквартирних будинків Харкова переуклали договори з КП «Харківводоканал» на надання послуг з обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж.