У харківських лікарнях 80% ліжок для пацієнтів з COVID-19 забезпечать киснем

Фото: из открытых источников

У лікарнях м.Харкова, де проходять лікування хворі на коронавірус, планують збільшити кількість кисневих точок.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За словами чиновниці, у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №25 та Міській багатопрофільній лікарні №18 планується встановити кисневі бочки, а для Міської клінічної лікарні №13 – придбати кисневу станцію.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що на сьогодні розгорнуто 770 ліжок для хворих на COVID-19, а кисневих точок поки – 414, тому стоїть завдання забезпечити ними до 80% місць.

«Ми сподіваємося на позитивне рішення завтрашньої сесії міськради у фінансовому плані. Всі розрахунки у нас зроблені, і ми обов’язково будемо готові до того, щоб, не дай Боже, зіткнутися з підвищенням рівня захворюваності», – зазначила віце-мер.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 13 липня виявили 148 827 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 23 – за минулу добу.

З 9 червня Харківська область перейшла до “зеленої” зони карантину.

Харків’яни можуть оформити онлайн-заявку на вакцинацію від COVID-19.

З 10 липня в Харкові працюють п’ять центрів масової вакцинаціїТри центри працюють цілодобово, ще два додатково відкриваються у вихідні.

У Харкові готуються до нової хвилі коронавірусу.