Три гектари землі в Журавлівському гідропарку повернуть Харкову

Фото: stroyobzor.ua

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення у відання територіальної громади земельної ділянки вартістю понад 110 млн грн, розташованої на березі річки Харків в районі Журавлівського гідропарку.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву Шевченківської окружної прокуратури Харкова до Харківської міськради та товариства з обмеженою відповідальністю. Рішення міської ради визнано незаконним і скасовано, а договір оренди земельної ділянки вартістю понад 110 млн грн — розірвано.

За даними слідства, у 2020 році Харківська міська рада та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір оренди земельної ділянки площею майже 3 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Однак процедура передачі земельної ділянки в оренду відбувалася без проведення земельних торгів, що порушує вимоги ст. ст. 124, 134 Земельного кодексу України та ст. 16 Закону України «Про оренду землі».

Зазначені порушення вимог законодавства стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області.

5 липня 2021 року позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі. Однак рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки триває термін його апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, всього в Журавлівському гідропарку прокуратура вимагала повернути територіальній громаді міста 4,5 га вартістю понад 180 млн грн.