На Салтівці відкрили найбільший у Харкові урбан-парк

Фото: city.kharkov.ua

Увечері 12 липня на вул. Героїв Праці, 60 відкрили новий урбан-парк. Перед презентацією локацій відбувся масштабний баттл представників вуличних культур.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Старий дитячий парк на Салтівці перебудували в унікальну локацію для занять вуличними видами спорту – брейк-дансом, панна-футболом, футбольним фрістайлом, стрітболом, боулдерінгом (вид скелелазіння). Також там є скейт-парк, паркур-траса, майданчик для занять воркаутом і дитяча локація, адаптована для дітей з обмеженими можливостями.

Це четвертий і найбільший урбан-парк в Харкові. В рамках відкриття локації відбувся 4-й тур змагань «Street Culture Games – 2021».

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, який відвідав відкриття, повідомив, що в місті продовжать розвивати інфраструктуру для вуличних видів спорту. У наступному році біля Льодової арени, в сквері Машинобудівників, планується побудувати найбільший в Україні урбан-парк.

Як повідомляв Харків Time, 16 жовтня в Харкові на бульварі Юр’єва відкрили найбільший урбан-парк в Україні.

В рамках ревіталізації харківського парку Машинобудівників (колишнього парку ім. Артема) там буде побудований урбан-центр.

Харківські урбан-парки та Саржин яр увійшли до топ-15 кращих проектів України.