Харків бажає прийняти Суперкубок УЄФА-2025

Фото: metalist.ua

Харків претендує стати приймаючим містом Суперкубка УЄФА-2025. Секретар міської ради Ігор Терехов ініціював включення міста до переліку кандидатів на проведення суперкубкового матчу.

Відповідний лист він направив президенту Української асоціації футболу Андрію Павелко.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

За словами Ігоря Терехова, Харків має розвинену інфраструктуру, необхідну для проведення заходів такого високого рівня: сучасний стадіон, міжнародний аеропорт, потужний готельний фонд, футбольні тренувальні бази, місця для відпочинку гостей міста тощо.

«З часів Євро-2012 на стадіоні «Металіст» було проведено понад 20 матчів Ліги Європи та Ліги чемпіонів з бездоганними оцінками від експертів УЄФА. Без сумніву, Харків готовий до проведення матчу найвищого рівня», — підкреслив Ігор Терехов.

Також він нагадав, що національна збірна команда України з футболу — постійний резидент стадіону, і тренувальні збори перед Чемпіонатом Європи-2020 провела в Харкові.

Крім того, Ігор Терехов звернувся з проханням визначити координатором з підготовки Харкова до Суперкубку УЄФА-2025 президента групи «DCH» Олександра Ярославського, який у 2012 році забезпечив проведення в Харкові Чемпіонату Європи на високому рівні.

Як повідомляв Харків Times, у лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3: 0.

10 червня Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова.

Спортивне видання matchday.ua написало, що бізнесмен Сергій Курченко разом з колишнім головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, який підтримував його, в очах футбольної громадськості міста досьогодні є вбивцями великого футболу в Харкові.