На Салтівці відкриють новий урбан-парк

Відкриття нового урбан-парку відбудеться в понеділок, 12 липня, на вул. Героїв Праці, 60. Перед презентацією локацій пройде масштабний баттл представників вуличних культур.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповіли в Департаменті сім’ї, молоді та спорту, урбан-парк включатиме в себе кілька локацій для занять різними видами вуличного спорту —  клайбінгом, паркуром, воркаутом, стрітболом, панна-футболом, фрістайлом на самокаті, роликах тощо.

Перед початком презентації локацій відбудеться масштабний баттл представників вуличних культур, який стане четвертим турніром в рамках фестивалю «Street Culture Games 2021». Учасники заходу покажуть свої вміння в 15 дисциплінах, серед яких вуличні танці, ролер-блейдінг, графіті, діджеїнг тощо.

Цей урбан-парк стане четвертим в Харкові. Подібні локації вже функціонують у Холодногірському сквері, Молодіжному парку та на бульварі Юр’єва.

«Наше місто стало прикладом для створення унікального об’єкта — урбан-парку, який буде відкритий цього року на ВДНГ у Києві. При створенні цього об’єкта використовуватимуться професійні напрацювання Харкова», — розповіли в департаменті.

Початок заходу о 16:00.

Як повідомляв Харків Time, 16 жовтня в Харкові на бульварі Юр’єва відкрили найбільший урбан-парк в Україні.

В рамках ревіталізації харківського парку Машинобудівників (колишнього парку ім. Артема) там буде побудований урбан-центр.

Харківські урбан-парки та Саржин яр увійшли до топ-15 кращих проектів України.