У Немишлянському кар’єрі потонув 17-річний хлопець (доповнено)

Двоє друзів заплили занадто далеко та почали тонути. Одного з хлопців вдалося врятувати. Трагедія сталася вчора вдень, але тільки сьогодні рятувальники знайшли тіло другого підлітка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

10 липня о 15:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що під час купання в Петренківському озері, за адресою: 2-й Петренківський в’їзд, 3 в Харкові загинув 17-річний хлопець.

Як з’ясувалося, юнак 2004 року народження разом з мамою та своїм другом відпочивали на березі озера. Під час купання хлопчаки відплили від берега на відстань 50 метрів — майже на середину озера. Люди з берега побачили, що один з хлопців почав тонути, та звернулися на пост водно-рятувальної служби. Одного з хлопців вдалося врятувати, а інший потонув. 11 липня о 9:50 водолази міжрегіонального центру гуманітарного розмінування швидкого реагування підняли тіло загиблого хлопця.

У зв’язку з цим рятувальники вкотре нагадують про необхідність дотримуватися правил безпеки: плавати тільки в спеціально відведених місцях; не стрибати в воду, якщо глибина та стан дна невідомі, не запливати за буйки.

Як уточнили в нацполіції області, хлопці плавали на надувному м’ячі. Один з них, 14-річний, зіслизнув і почав тонути. Старший друг спробував його врятувати, але замість цього сам загинув.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 КК з позначкою «нещасний випадок». Поліція перевіряє всі обставини.

Як повідомляв Харків Times, 15 червня в селищі Слобожанське Красноградського району водолази дістали з дна місцевого ставка тіло шестирічного хлопчика. Він потонув на очах у старших братів.

17 червня рятувальники допомогли поліцейським витягнути з води тіла двох підлітків, які потонули в річці Мерла під Краснокутськом того ж дня. Потонулим було 14 і 16 років.

27 червня у водоймі біля міського пляжу в Ізюмі потонув чотирирічний хлопчик.

30 червня на Орільському водосховищі потонув рибалка.