У Балаклії 45-річний ревнивець спалив будинок і ледь не вбив дружину ломом

У Балаклії суд призначив п’ять років ув’язнення чоловікові, який підпалив будинок колишньої дружини. Будинок, на жаль, згорів повністю. Але люди залишилися цілі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, 45-річний чоловік, будучи розлученим із дружиною, продовжував переслідувати жінку.

5 квітня 2020 року чоловік прийшов до оселі колишньої дружини та посварився з нею. Під час сварки він розбив вікна в будинку, спробував спалити два мопеди та газовий балон і насамкінець кинув металевий лом в жінку. Від лому, судячи з «легких тілесних ушкоджень», потерпіла ухилилася.

Наступного дня агресор повернувся на подвір’я колишньої дружини вже п’яним і підпалив її будинок. Будинок згорів повністю.

У той же вечір невгамовного месника затримали правоохоронці.

Чоловік заперечував свою причетність до злочину, проте в ході судового розгляду його вина була доведена повністю.

Балаклійський районний суд Харківської області визнав 45-річного чоловіка винним за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і знищення майна шляхом підпалу (ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 194 КК) і призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Вирок суду на даний час не набув чинності, триває термін апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 16 лютого 2021 року в кареті швидкої допомоги померла жінка, яку рятувальники знайшли під час гасіння пожежі в квартирі. На тілі загиблої експерти нарахували понад 20 ножових поранень. Протягом кількох годин після загибелі жінки поліцейські встановили і затримали ймовірного вбивцю.

У Безлюдівці затримали 38-річного чоловіка, який підпалив будинок колишньої співмешканки разом з маленькими дітьми.

У Зміївському районі 32-річний чоловік через ревнощі вчинив замах на вбивство кількох осіб, підпалив два будинки та автівку, після чого намагався покінчити життя самогубством.