Турецький шахрай, що втік з залу харківського суду, кілька хвилин залишався без охорони

Фото: Нацполіція

За фактом втечі зловмисника з-під варти в харківському суді поліція відкрила кримінальне провадження. Втікач, якого шукає Інтерпол, кілька хвилин після винесення рішення суду залишався без охорони.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Чоловіка розшукували правоохоронні органи Німеччини за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) КК. Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.

Наразі на пошуки зловмисника та його затримання орієнтовані всі наряди поліції й особовий склад підрозділів.

Як повідомляв Харків Times, громадянина Туреччини, який перебував у міжнародному розшуку за запитом правоохоронців Німеччини, в квітні цього року затримали в міжнародному аеропорту «Харків» прикордонники.

Після цього до вчорашнього дня Дімерал Нізаметтін перебував під домашнім арештом.

Вчора, 8 липня, колегія суддів розглядала скаргу прокурора відділу міжнародного співробітництва Харківської обласної прокуратури, який вимагав застосувати до затриманого громадянина Туреччини запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (екстрадиційний арешт).

Суд задовольнив скаргу прокуратури.

Таким чином, Дімірала Нізаметтіна мали помістити під варту в СІЗО та протягом 12 місяців екстрадувати.

Однак близько 18:00 до поліції надійшло повідомлення від прокурора про те, що заарештований втік прямо з будівлі суду на площі Героїв Небесної Сотні відразу після закінчення засідання.

Близько 17:50 після оголошення рішення суду до прибуття конвою він залишився без охорони. Скориставшись цим, правопорушник вибіг із залу суду та зник.