На “Гоптівці” далекобійник намагався проковтнути наркотики (фото)

Фото: Харківська митниця

8 липня в пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області водій вантажного автомобіля DAF, який їхав до РФ, намагався провезти наркотики.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Під час прикордонно – митного контролю на автомобіль вказала службова собака прикордонників, натренований на пошук наркотичної речовини. Під час огляду вантажівки правоохоронці виявили два згортки: один, імовірно, з марихуаною, другий – з амфетаміном.

Вміст другого пакетика водій намагався з’їсти, але виплюнув речовину на асфальт, розповіли в Харківській митниці. Правоохоронці вилучили обидва згортка.

За відмову підкорятися і виконувати вимоги правоохоронців на чоловіка склали протокол за ст. 185-10 КУпАП. Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн) або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Рішення у справі буде приймати суд.

Крім цього на чоловіка склали протокол за ч1. ст 483 Митного кодексу (переміщення товарів через кордон України з приховуванням від митного контролю). За це правопорушення також передбачений штраф, а також конфіскація товару, який незаконно намагалися провезти через кордон. І конфіскація транспортного засобу, на якому везли заборонений товар.

Як повідомляв Харків Times, в пункті пропуску «Гоптівка» у одного з пасажирів автобуса, який їхав в РФ, знайшли канабіс. Згорток з наркотиками пасажир заховав у своїй бороді.