Харківський апеляційний суд скасував умовний термін для двох наркодилерів

Фото: antikor.zp.ua

Харківський апеляційний суд посилив покарання чоловікові і жінці, яких за поширення наркотиків суд першої інстанції засудив до умовного терміну.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури.

За даними слідства, в жовтні 2019 37-річна жінка разом з 38-річним чоловіком збували наркотичний засіб на території Жовтневого району м. Харкова (зараз Новобаварський район – прим. ред). Парочка діяла за заздалегідь налагодженою схемою, в якій у кожного з учасників була своя роль.

23 лютого Жовтневий районний суд Харкова визнав їх винними за ч.2. ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення або збут наркотичних засобів або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Однак суд, застосувавши ст. 69 КК засудив кожного обвинуваченого до п’яти років позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачених від відбування покарання з випробувальним терміном на три роки.

Прокуратура порахувала цей вирок занадто м’яким і подала апеляцію на рішення Жовтневого райсуду.

Колегія суддів Харківського апеляційного суду задовольнила скаргу прокуратури, вирок райсуду скасовано та й обвинуваченим призначено покарання вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок апеляційного суду вступив в силу.

Як повідомляв Харків Times, на «Гоптівці» далекобійник намагався проковтнути наркотики.