В аеропорту Харкова митники затримали партію футболок з Стамбула

Фото: Харківська митниця

В аеропорту м.Харкова у пасажира, який прибув рейсом зі Стамбула, митники вилучили 200 чоловічих футболок і півсотні шорт.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської митниці.

24-річний громадянин України, який прилетів з Туреччини, обрав спрощений варіант проходження митного контролю, так званий “зелений коридор”. Тим самим він давав зрозуміти, що в його багажі немає заборонених предметів і товарів, які необхідно задекларувати. Але це виявилося не так.

Під час поглибленого огляду багажу і ручної поклажі за допомогою рентгенапарату “Rapiscan” митники виявили у пасажира партію одягу, кількість якої перевищувала встановлені норми.

Згідно із законодавством України, одна людина може провезти через кордон без письмового декларування та сплати митних платежів товар вартістю не більше 1000 євро. За оцінкою митників, вартість одягу, яку намагався провезти пасажир, становить майже 77 тисяч гривень.

На думку митників, чоловік порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного контролю (ст. 471 Митного кодексу України). За це правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн). А також конфіскація товарів, переміщення яких через кордон України, заборонено або обмежено.

Як повідомляв Харків Times, харківська митниця не пропустила контрабандні костюми і сумочки на півмільйона гривень.