У Лозівському районі виявили незаконне виробництво деревного вугілля (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці проводять розслідування за фактом незаконного виробництва деревного вугілля на території села Слобідське Лозівського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, випадки незаконного виробництва, що забруднює навколишнє середовище, були встановлені 2 і 3 липня. Під час огляду місця події правоохоронці виявили 16 металевих бочок, переобладнаних під печі для виготовлення деревного вугілля, 98 мішків з деревним вугіллям, а також автомобіль «ГАЗ», який був повністю завантажений пиляними деревами.

Документи, що дають право на виробництво деревного вугілля, правоохоронцям не надали. 5 липня в суд направлено клопотання про арешт майна.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Правоохоронці встановлюють тих, хто організував і працював на нелегальному виробництві.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці викрили підпільне виробництво пального з сировини виробництва РФ в Руській Лозовій.