У Харкові директор фірми-постачальника постане перед судом через неякісні електроопори

Фото: khar.gp.gov.ua

Перед судом постане ще один фігурант справи про розкрадання під час ремонту моста на проспекті Льва Ландау в Харкові. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора фірми-постачальника. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем та заволодінні чужим майном (ч. 5 ст. 191 КК). Санкція статті передбачує до 12 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2017 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір, згідно з яким вказане ТОВ зобов’язалося зробити капітальний ремонт моста, розташованого на проспекті Льва Ландау, на загальну суму майже 7 млн ​​грн. Згідно проектно-кошторисній документації, в числі іншого була передбачена установка 72 опор контактної мережі.

Передбачалося, що опори будуть виконані з нових оцинкованих труб. Проте недобросовісні постачальники вирішили «заощадити» та замінити труби на вживані, а різницю покласти у кишеню.

Директор підприємства-постачальника, вступивши в змову з ще однією людиною, яка на даний момент все ще перебуває ув розшуку, організували поставку опор неналежної якості: безпосередньому підряднику під виглядом доброякісної продукції відвантажили труби б/в.

Щоб замаскувати відсутність оцинковки, представники фірми-постачальника пофарбували опори.

Потім Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради перерахував на банківський рахунок фірми-підрядника близько 7 млн ​​грн за всі виконані роботи з капітального ремонту.

У свою чергу, підрядник перерахував постачальникові більше 1,8 млн грн. Таким чином, директор підприємства-постачальника разом зі спільником незаконно заволоділи цією сумою, чим завдали відповідні збитки територіальній громаді Харкова.

Харківська обласна прокуратура скерувала до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, розслідування фактів поставок неякісної продукції для ремонту моста на проспекті Льва Ландау почали в березні 2020 року.

Слідчі повідомили про підозру одному з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради, який прийняв неякісні опори.

У листопаді минулого року за погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні чиновника Харківської міськради. Його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

У березні 2021 року було заарештовано директорку фірми-підрядника.