Десять болотяних черепах оселилися в «Гомільшанських лісах»

Фото: city.kharkov.ua

Співробітники Харківського зоопарку випустили на територію Національного природного парку «Гомільшанські ліси» десять європейських болотяних черепах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на співробітників зоопарку.

Як розповіли в Харківському зоопарку, в Україні цей вид черепах зустрічається в лісових, лісостепових і степових районах і часто потрапляє в руки людини. Щорічно харків’яни, або намагаючись «врятувати» цих тварин, коли зустрічають їх на дорозі, або награвшись вдома, приносять болотяних черепах у зоопарк. Хоча цих рептилій немає в колекції зоопарку, його співробітники не можуть відмовити і не прийняти черепах. Там тварини проходять своєрідну реабілітацію і повертаються в дику природу.

«Національний парк є сприятливим середовищем для проживання тварин і птахів фауни нашого регіону. Крім того, тепла пора року ідеальна для періоду адаптації черепах, вони мають достатньо часу, щоб запастися поживними речовинами, отримати достатню кількість ультрафіолету, а, значить, успішно підготуватися до зимової сплячки», – зазначили в зоопарку.

Також там підкреслили, що, зустрівши на дорозі черепаху, людині не варто втручатися в природний хід речей, адже, наймовірніше, самка шукає місце для кладки. Крім того, заводячи такого домашнього вихованця, господар повинен бути впевненим, що в найближчі 30-40 років зможе забезпечити йому належний догляд.

Як повідомляв Харків Times, в Харківському зоопарку готувалися до прийому дитинча жирафи з Одеси.

1 червня він приїхав. Малюк на прізвисько Дьома провів у дорозі близько 16 годин.

Для довготелесого крихітки приготували двоповерховий вольєр площею 816 кв. метрів.

Після місяця на карантині Дьома освоївся на новому місці, їсть мюслі з вербою і задоволений життям.