“Нова пошта” оскаржує у суді накладений Держпродспоживслужбою штраф

“Нова пошта” вважає необґрунтованим штраф на суму майже 326 млн гривень, накладений на неї Держпродспоживслужбою, та оскаржує його у суді.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, навесні співробітники Держпродспоживслужби дійсно приходили з перевіркою до відділення “Нової пошти”. Приводом до перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень.

“Працівники служби затребували документи у керівника відділення, який не є уповноваженою особою, та який запропонував звернутися до керівництва компанії. Уповноважені особи Держпродспоживслужби розцінили ці дії як створення перепон для проведення перевірки. Хоча за  законом  перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов’язані пред’явити керівнику юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі всі документи по перевірці. У результаті на “Нову пошту” був накладений штраф на необгрунтовано велику суму. Компанія зараз оскаржує його в судовому порядку”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, співробітники ГУ Держпродспоживслужби області за результатами перевірки двох відділень “Нової пошти” у Харкові та Чугуєві виписали цим підрозділам штрафів на загальну суму 325 851 634 грн. 80 коп.