$1,5 тисячі за шлюб з українкою – поліція Харкова викрила схему незаконного легалізації іноземців (відео)

Фото: poradumo.com.ua

Поліція Харкова викрила організовану 43-річним громадянином Іраку схему незаконної легалізації іноземців в Україні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Чоловік, який знаходиться у фіктивному шлюбі з українкою, таким же способом, за допомогою псевдошлюбів, став легалізовувати своїх співвітчизників в нашій країні. Схема передбачала кілька етапів. Він підшукував українок, які погоджувалися на фіктивний шлюб з громадянами Іраку. Крім цього за грошову винагороду сприяв незаконному переправленню іракців в пунктах пропуску на територію України.

“Для безперешкодного потрапляння на територію нашої держави зловмисник організовував оформлення фіктивних шлюбів між громадянами Іраку і громадянками України. Таким чином, іноземці отримували довгострокові візи і надалі легалізувалися на території України – отримували дозволу на проживання.”, – розповіли в поліції.

Вартість «процедури» досягала $1,5 тисячі, 300 з яких отримувала дівчина, що погодилася на фіктивний шлюб.

6 липня правоохоронці провели 2 санкціоновані обшуки у Харкові та 1 – у місті Дніпрі, в ході чого вилучили свідоцтва про укладення шлюбів між іноземцями та громадянками України, копії паспортів, банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні термінали, флеш-накопичувачі, чорнові записи.

Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з конфіскацією майна. вирішується питання про повідомленні про підозру іноземцю.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, суд відправив під варту трьох українців, які за гроші переправляли мігрантів з Росії в ЄС. Вартість переправлення становила $1,5 тисячі з кожного іноземця.