У Харкові готуються до нової хвилі коронавірусу

Фото: Фокус

У Харкові збільшують кількість бригад для проведення вакцинації і готують лікувальні установи до можливої ​​нової хвилі коронавірусной інфекції.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про нарощування потужностей в протистоянні COVID-19 6 липня, на робочій нараді в Харківській міській раді повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, зараз ліжка для хворих на коронавірус заповнені на 20%: на 27% – у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17, на 26% – в Міській клінічній лікарні №13, на 5,5% – у Міській клінічній багатопрофільній лікарні №25. Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що, незважаючи на зниження рівня захворюваності, лікувальні установи готують до нової можливої хвилі COVID-19. Зокрема, ведеться робота зі встановлення кисневих бочок і вирішуються інші нагальні питання.

Крім того, в місті прискорили темпи вакцинації і за тиждень практично подвоїли кількість щеплених людей.

«Збільшили кількість бригад до 42. Працюємо в дві зміни і у вихідні дні. Загалом провакцинували 44,7 тис. осіб. Відкрили електронні кабінети, і у людей стало більше можливостей для запису до лікаря», – повідомила віце-мер.
За словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, восени в Україні слід очікувати третю хвилю коронавірусної інфекції, в якій домінуючим буде штам “Дельта”. При найгіршому сценарії число хворих може бути на 30-40% вище, ніж восени 2020 року, повідомив 2 липня Кузін в ефірі програми “Сніданок з 1 + 1”.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 6 липня виявили 148 667 випадків коронаввірусної хвороби COVID-19, 10 – за минулу добу.

З 9 червня Харківська область перейшла до “зеленої” зони карантину.

12 червня в приміщенні банку “Восток” (Сумська, 56) відкрили центр масової вакцинації, 19 червня у Харкові відкрили ще два центри масової вакцинації.

Харків’яни можуть оформити онлайн-заявку на вакцинацію від COVID-19.

6 липня о харківської області вперше з початку року не зареєстровані смертельні випадки серед пацієнтів з COVID-19.