Суд відправив під варту лідера «Патріоти – за життя» Ширяєва

Фото: Соцмережі

Сьогодні, 6 липня, Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід затриманому напередодні лідеру «Патріоти – за життя» Олегу Ширяєву, одному з фігурантів справи про рейдерське захоплення елеватора в Занках Харківської області в 2018 році.

Про це повідомив Харків Times прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Згідно з рішенням суду, Олег Ширяєв буде знаходиться під вартою до 12 липня. У праві внести заставу Ширяєву було відмовлено.

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила про найбільш суворий запобіжний захід для затриманого.

За словами Чубенка, запобіжний захід обрано до 12 липня тому, що до цієї дати встановлені терміни досудового розслідування в справі, де Ширяєв є підозрюваним.

Ще в 2018 році Ширяєву було оголошено підозру за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 206-2, (протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 347 (умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Підозрюваний не з’являвся на виклик слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, був оголошений в розшук і затриманий за клопотанням про примусове приведення для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, співробітники карного розшуку затримали ввечері 5 липня на вулиці Сумській в центрі Харкова лідера громадського руху “Патріоти – за життя” Олега Ширяєва.

11 вересня 2018 року в Занках Зміївського району при спробі рейдерського захоплення приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Поранені семеро осіб, включаючи заступника начальника Зміївського райвідділу поліції. На місці затримано близько 50 осіб, 22-м з них оголошено підозру в скоєнні групового хуліганства із застосуванням зброї.

12 вересня у Харкові був затриманий екс-командир роти “Східний корпус” Олег Ширяєв, якого підозрюють в причетності до конфлікту. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

9 листопада Київський райсуд Харкова продовжив на два місяці – до 12 грудня – арешт для екс-командира роти поліції «Східний корпус» Олега Ширяєва, підозрюваного у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі в Занках і встановив для нього заставу в сумі 1 млн 4340 грн. 13 листопада вийшов із СІЗО під заставу.

Згодом під заставу – суми різні – відпущені і інші учасники конфлікту.

3 квітня 2019 року заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області Сергій Чиж заявив, що справа про рейдерське захоплення елеватора готують до передачі в суд.

Прокуратура також інкримінує Ширяєву організацію масових заворушень в Краснокутську Харківської області в грудні 2015 року зі спробою захоплення будівлі райвідділу поліції та організацію 8 вересня 2018 року незаконного збору врожаю фермерського господарства «Благодатне» в Зміївському районі Харківської області. Ширяєв відкидає звинувачення в організації масових заворушень в Краснокутську та незаконному збиранні врожаю господарства «Благодатне». Він також відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.