Поліція затримала в Харкові батька і сина, які вимагали гроші у студентів та іноземців

Фото: npu.gov.ua

У Харкові правоохоронці затримали банду, яка займалася вимаганням грошей у студентів та іноземців. Організував злочинну групу 53-річний харків’янин.

Про це Харків Times повідомили в прес-службах Нацполіціі області.

Крім організатора до складу угруповання входили його син і два іноземця, що тимчасово проживають на території України. За даними слідства, вимагачі позбавляли потерпілих свободи, застосовували до них фізичне насильство і відбирали майно, поки не отримували гроші.

“Аби змусити потерпілого віддати 30 000 грн, зловмисники відібрали його автомобіль, незаконно позбавили волі, зв’язали, побили, а потім відпустили. Затримали зловмисників під час отримання від потерпілого частини обумовленої суми.”, – розповіли в поліції.

4 липня було затримано організатора банди і двох спільників. Їм повідомили про підозру по ст. 189 КК (вимагання). Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Фото: npu.gov.ua

Після проведення необхідних слідчо-оперативних заходів буде вирішуватися питання про додаткову правовову кваліфікацію дій учасників угруповання.

Як повідомляв Харків Times, 19 лютого цього року в центрі Харкова правоохоронці  затримали лідера угрупування і одного з її учасників. Бандити займалися вимаганням. Крім того, часники угруповання спалили автомобіль співробітника прикордонної служби.

Згодом всім чотирьом затриманим повідомили про підозри за ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 347 (умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. А організатору додатково – у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255-1 (установка і поширення злочинного впливу), ще одного учасника – ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо угруповання здирників. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.