Історія з викраденням харківської красуні виявилася інсценізацією

Поліцейські розслідували ймовірне викрадення 22-річної красуні з Харкова, але виявили, що і «викрадення», й «вимагання викупу» в молодого москвича, з яким дівчина перебувала у близьких стосунках, були інсценуванням з метою заволодіти п’ятьма біткойнами з коштів тепер уже колишнього коханого .

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області, а подробицями поділилися соцмережі.

Повідомлення про зникнення 22-річної дівчини надійшло до Харківського районного управління поліції №3 27 червня від подруги зниклої. Та заявила, що зникла «перестала відповідати на телефонні дзвінки й відсутня за місцем свого проживання».

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство) з поміткою «зникнення особи без вести». Але вже 1 липня справу було перекваліфіковано за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ймовірно, у зв’язку з тим, що близький приятель зниклої дівчини отримав вимогу викупу.

Як повідомили у соціальних мережах, зникла – місцева «світська тигриця міста Харкова» з ніком Tigra в Інстаграмі. А її молодий чоловік, званий у соцмережах «папіком», – вельми заможний мешканець Москви. У якості викупу були потрібні п’ять біткойнів, за нинішнім курсом це 4 625 813.55 гривень.

Слід зазначити, що у поліції відразу ж розглядали версію «інсценування викрадення з метою отримання грошової вигоди», ця версія й стала основною.

Правоохоронці встановили, що «викрадена» разом зі своїм новим 29-річним коханим «переховуються у Львівській області», де їх благополучно й затримали 2 липня. Тепер заповзятливій парі вже повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство) і закохані можуть провести за ґратами не лише «медовий місяць», а й найближчі 12 років. Наразі обидва знаходяться під вартою, але можуть вийти на свободу під заставу в три мільйони гривень.

Фото: соцсети

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року поліція спростувала повідомлення про викрадення дівчини на вулиці Велика Панасівська в Харкові. Виявилося, що 30-річна не зовсім твереза харків’янка абсолютно добровільно сіла в автівку своїх знайомих, які відвезли її додому.