97-річного харків’янина офіційно визнали світовим рекордсменом

Фото: facebook.com/sapronov.yuri

Завтра, 7 липня, експерти Національного реєстру рекордів (НРР) проведуть офіційну церемонію оголошення світовим рекордсменом Книги Рекордів Гіннеса знаменитого харків’янина, 97-річного Леоніда Станіславського.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Майже два роки зайняли переговори відділу міжнародних зв’язків НРР з суддями Гіннеса й ось — довгоочікуваний момент: Леоніда Станіславського офіційно визнано найсильнішою на планеті серед тенісистів вікової категорії 90+, що беруть участь в змаганнях.

Раніше, у 2017 році Леонід Станіславський двічі отримував титул національного рекордсмена України як «найповажнішого віку тенісист» і «Найповажнішого віку людина, яка здійснила спуск на тролеї».

У свої 97 років ветеран в рідному клубі «Унікорт» готується до чергового Чемпіонату світу та стабільно тренується тричі на тиждень.

Грати Станіславському доводилося з гравцями молодшими за нього на 10-15 років, але завдяки його грі, завзяттю та азарту Міжнародна федерація тенісу розглядає питання про внесення до календаря змагань турнірів у віковій категорії 90+.

Завтра, 7 липня, о 19:00 в тенісному клубі «Унікорт» відбудеться офіційна церемонія оголошення світового рекорду Леоніда Станіславського.

Як повідомляв Харків Times, харківський альпініст Валентин Сипавін підкорив найвищий вулкан планети Охос-дель-Саладо, розташований в Південній Америці.