“Харківводоканал” відремонтував третину внутрішньобудинкових систем від запланованого в цьому році обсягу

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові в рамках підготовки мереж до роботи в осінньо-зимовий період триває капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем. Ремонтні роботи завершені в 100 багатоквартирних будинках з 300 запланованих.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами начальника управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерія Харлана, підприємство обслуговує 6,5 тис. будинків. Робітники виконують планові капітальні ремонти та заміну мереж, усувають аварійні ситуації, виконують профілактичне прочищення внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення в підвалах та під’їздах.

Загалом цього року планується виконати капітальні ремонтні роботи на 300 об’єктах.

«Цього року капітальні заміни мереж почали пізніше наміченого графіка, щоб не залишати жителів без води в період пандемії, але завдяки тому, що змінили підхід до роботи, наприклад, заміну системи виконуємо в кілька етапів, вдалося не тільки наздогнати графік ремонтів, але і скоротити час відсутності води в будинках харків’ян у цей період», – зазначив Валерій Харлан.

За його словами, відключати від водопостачання найменшу кількість абонентів також дозволяє те, що при ремонтних роботах встановлюється більша кількість запірної арматури на системах.

Валерій Харлан підкреслив, що в пріоритеті при проведенні капітальних ремонтних робіт будуть ті будинки, мешканці яких уклали нові договори з КП «Харківводоканал» на поставку послуг з обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж.

Нагадаємо, що мешканці понад 1 тис. багатоквартирних будинків вже переуклали договори з КП «Харківводоканал» на поставку послуг з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем. З детальною інформацією та зразком документа можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Харків Times, «Харківводоканал» розпочав проект з реконструкції очисних споруд.