Харків’янам пропонують стати опікунами покинутих котів і собак

Иллюстративное фото

У Харкові на базі Харківського міського притулку стартував соціальний проект «Кураторство тваринного». Стати куратором можна на місці (пр. Гагаріна, 358) або онлайн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

У КП «Центр поводження з тваринами» вважають кураторство хорошим варіантом для тих харків’ян, які хочуть проводити вільний час з собакою чи котом, але з різних обставин не можуть завести вихованця вдома.

В рамках проекту фахівці центру консультуватимуть кураторів, які взяли шефство над вихованцями з притулку: допомагатимуть зі знайомством, дресируванням і соціалізацією, а також розповідатимуть про алгоритми пристосування та пошуку для тварини нової домівки.

Як зазначили ініціатори проекту, куратори зможуть приїжджати до своїх підопічних у притулку, щоб проводити час разом, рекламувати вихованця в соціальних мережах для якнайшвидшого влаштування в нову сім’ю, допомагати у догляді за твариною, навчати командам і разом брати участь у соціальних проєктах від міського притулку. Ім’я куратора буде вказуватися на вольєрі його вихованця.

Аби долучитися до проєкту, необхідно вибрати підопічного і стати йому «тимчасовим господарем». Зробити це можна онлайн або в самому притулку, який знаходиться за адресою: пр. Гагаріна, 358.

Такий самий проект стартував для шкіл та організацій. Більш детальну інформацію про участь можна отримати за тел.: 0800-50-43-13.

Як повідомляв Харків Times, в харківському міському притулку з’явилася нова посада — обіймач тварин.

Харків’яни забрали з притулку близько ста бездомних котів.