Два відділення “Нової пошти” у Харківській області оштрафували на 326 млн грн

Фото: ТСН

Співробітники ГУ Держпродспоживслужби області за результатами перевірки двох відділень “Нової пошти” у Харкові та Чугуєві виписали цим підрозділам штрафів на загальну суму 325 851 634 грн. 80 коп.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Позапланові перевірки були проведені у відділенні № 49 (просп. Московський, 256, м. Харків) та № 3 (вул. Кожедуба, 1, м. Чугуїв). Причиною перевірок, за інформацією Держпродспоживслужби, стали численні скарги громадян. Люди скаржилися на неякісне обслуговування та порушення прав споживачів у відділеннях ТОВ “Нова Пошта” у м.Харкові та Харківській області.

У відомстві також повідомили, що підтвердити викладені у скаргах факти не вдалося, оскільки співробітники відділень перешкоджали роботі перевіряючих і не надали потрібні документи і пояснення.

“Таким чином ТОВ «Нова пошта» створило перешкоди службовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів. Вказане свідчить про порушення Закону України «Про захист прав споживачів», Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а також Кодексу України про адміністративні правопорушення.”, – розповіли в Держпродспоживслужбі.

Виявлені порушення стали підставою для накладення штрафів і адміністративно-господарських стягнень.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, поліція шукала вибухівку в 120 відділеннях «Нової пошти», розташованих в містах Харків, Дергачі, Люботин.