Директор фірми піде під суд за фейковий ремонт електромереж на 1 млн грн

Фото: УНІАН

У Харківській області будуть судити жінку-директора ТОВ, яка привласнила понад 1 мільйон гривень при ремонті мереж електропостачання багатоквартирних житлових будинків в смт Лозова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в 2019 році між департаментом ЖКГ та інфраструктури Харківської обладміністрації та ТОВ було укладено договір підряду з проведення поточного ремонту мереж електропостачання вхідних груп багатоквартирних житлових будинків в смт. Лозова Харківської області.

“У подальшому директорка ТОВ, яка достовірно знала, що роботи не виконані, склала та підписала акти приймання виконаних робіт та отримала на рахунок ТОВ бюджетні кошти на загальну суму понад 1 млн грн, завдавши тим самим майнової шкоди державі на вказану суму”, – розповіли в прокуратурі.

На думку слідства, директор ТОВ винна в привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 366, ч. 4, 5 ст. 191 КК України). Обвинувальний акт щодо правопорушниці спрямований на розгляду суду. Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за махінації під час ремонту даху навчального закладу піде під суд директор фірми-підрядника.