Завтра в Харкові пройде інклюзивна «Естафета патріотів»

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Спортивне свято під назвою «Естафета патріотів» для людей з інвалідністю та дітей з синдромом Дауна відбудеться 3 липня на стадіоні «Старт».

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

В естафеті візьмуть участь кілька сотень людей: це й особливі діти з сім’ями, і діючі спортсмени, і спортсмени-паралімпійці, розповіли організатори заходу Олена та Олег Привалова.

«У наших благодійних спортивних заходах беруть участь здорові люди, які хочуть допомогти особливим. Наша мета — інтегрувати людей з інвалідністю, дітей із синдромом Дауна в повсякденне життя суспільства, толерантно до них ставитися, навчити дружити з ними інших дітей, які часто дивляться на особливих діток із побоюванням, і, звичайно ж, порадувати батьків. Ми хочемо розповісти і показати, що люди з інвалідністю можуть домогтися великого успіху, відмінно реалізувати себе в житті і навіть завоювати олімпійське “золото”. Для цього потрібно не замикатися в собі, а спілкуватися, дружити і займатися спортом», — підкреслили вони.

У програмі заходу спортивні конкурси та ігри (забіги, майстер-класи та показові виступи з різних видів спорту, естафета візочників, реконструкція лицарських боїв), підйом на повітряній кулі, денний феєрверк і ласощі.

Початок естафети в суботу, 3 липня, о 17:00. Місце проведення — стадіон «Старт» (вул. Сумська, 130 А, за іподромом).

Організатори заходу — благодійний фонд «Привалова-ран» під патронатом секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові планують відкрити дитячий сад для вихованців з розладом аутистичного спектру.

3 квітня в Харкові відбувся перший забіг для дітей з синдромом Дауна «Без кордонів».

Харківський паралімпієць завоював титул найсильнішого плавця Європи.